19
آبان

حذف حساب‌های کاربری از طریق خود شبکه‌های اجتماعی

حذف حساب کاربری

دلایل زیادی وجود دارد که بخواهید حساب‌های کاربری خود را در شبکه‌های اجتماعی حذف کنید؛ شاید دلتان برای روزهایی که هویت شما در اینترنت ناشناس بوده تنگ شده است یا شاید نگران سیاست‌های مربوط به حریم شخصی هستید؛ اگر به هر دلیلی، دیگر تمایلی به ادامه‌ی فعالیت در شبکه‌های اجتماعی ندارید، می‌توانید به‌راحتی صفحات خود را حذف کنید.

چندین راه برای حذف حساب‌های کاربری و سوابق فعالیت‌های شما در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد. برای انجام این کار به روش‌های خاص مثل روش فیسبوک محدود نیستید. در حقیقت سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های آنلاین زیادی وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای حذف حساب‌های کاربری اجتماعی خود استفاده کنید.

در این‌ مقاله قصد داریم روش‌های مرسوم و نیز ابزارهای جدیدی را که برای حذف اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی در دسترس قرار دارند، به شما معرفی کنیم:

حذف حساب‌های کاربری از طریق خود شبکه‌های اجتماعی
اکثر شبکه‌های اجتماعی بزرگ، امکان حذف یا غیر فعال کردن حساب کاربری را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند. البته میزان آسان بودن این روش‌ها بسته به سرویس‌های مختلف، متفاوت است و شاید انجام این فرآیند در برخی سرویس‌ها آسان‌تر از سایت‌های دیگر باشد.

در وب‌سایت BackgroundChecks.org یک بخش کلی وجود دارد که با مراجعه به آن می‌توانید درجه‌ی سخت بودن روش حذف حساب‌ کاربری را در شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های مختلف، مشاهده کنید. در بخش JustDeleteMe وب‌سایت یاد شده، اطلاعاتی در مورد روش‌ حذف اکانت‌ وب‌سایت‌های اجتماعی از طریق کانال‌های رسمی ارائه‌ شده است؛ این بخش همچنین میزان آسان بودن روش حذف حساب‌ کاربری را در هر سرویس نشان می‌دهد. در ادامه روش‌های رسمی ارائه‌شده توسط شبکه‌های اجتماعی بزرگ را برای حذف حساب‌های کاربری، با هم مرور می‌کنیم.

فیسبوک
رسوایی‌های اخیر فیسبوک، باعث شده است که خیلی‌ها به‌فکر حذف کردن حساب‌های کاربری خود در این شبکه‌ی اجتماعی بیافتند. پس از ماجراهای کمبریج آنالیتیکا، اخیرا شاهد هک شدن حساب ۵۰ میلیون کاربر در این شبکه‌ی اجتماعی بودیم. همین موضوع به‌یکی از مهم‌ترین دلایل افراد برای پاک کردن صفحه‌ی خودشان در Facebookتبدیل شده است.

سایت‌های شبکه‌های اجتماعی برای نظارت بر هر محتوایی که به اشتراک گذاشته‌اید بسیار مناسب هستند. در این مورد خاص فیسبوک تمام مواردی را که پست کرده‌اید، ثبت و نگه‌داری می‌کند. خوشبختانه این سرویس در این زمینه، دو راه پیش روی شما قرار داده است: غیر فعال یا حذف کردن حساب کاربری.

همانطور که از نام این روش‌ها پیدا است، اولین گزینه یعنی غیر فعال کردن، از نظر فنی به معنای حذف کردن حساب کاربری نیست. در واقع با غیر فعال کردن حساب کاربری فیسبوک خود می‌توانید، بعدا اطلاعات ثبت‌شده در پروفایل‌تان را بازیابی کنید؛ زیرا در این حالت، داده‌های مربوط به شما همچنان توسط فیسبوک نگه‌داری خواهند شد.

 

غیرفعال کردن 
غیر‌فعال کردن حساب کاربری باعث غیر فعال شدن پروفایل شما می‌شود و در این شرایط، نام، تصاویر و تمامی پست‌هایی که به اشتراک گذاشته‌اید از فیسبوک حذف خواهند شد. پس از غیر فعال کردن اکانت فیسبوک، سایر کاربران نمی‌توانند با جستجوی نام شما به پروفایلتان دسترسی پیدا کنند. البته باید توجه داشته باشید که در این حالت نام شما در پست‌های سایر کاربران همچنان باقی خواهد ماند و علاوه بر این، پیام‌هایی که برای دیگران ارسال کرده‌اید نیز احتمالاً همچنان توسط دریافت‌کنندگان این پیام‌ها قابل مشاهده خواهند بود.

به‌منظور غیرفعال کردن اکانت فیسبوک، لازم است ابتدا وارد صفحه‌ی اصلی آن شوید، سپس روی منوی کشوییِ سمت راست قسمت بالایی سایت کلیک و گزینه‌ی Settings را انتخاب کنید. در ادامه، روی گزینه‌ی General در بالا سمت چپ کلیک کنید. در مرحله‌ی بعد (همانطور که در تصویر بالا مشخص است) باید گزینه‌ی Edit را در قسمت سمت راست Manage Account انتخاب کنید تا وارد صفحه‌ی جدیدی بشوید. در انتها باید صفحه را پایین بکشید و به‌ گزینه‌ی Deactivate My Account برسید (اگر نمی‌خواهید این روند را مرحله‌ به مرحله طی کنید، کافی است روی این لینک کلیک کنید تا مستقیما به آن صفحه هدایت شوید).

اگر از اپلیکیشن‌های موبایلی استفاده می‌کنید، کافی است به‌سادگی وارد مسیر Settings > Account Settings > General > Manage Account > Deactivate شوید و حساب کاربری خود را غیرفعال کنید.

با این‌همه، فیسبوک پیش از غیرفعال کردن حساب کاربری، تمام تلاشش را برای منصرف کردن شما به‌کار می‌گیرد؛ از جمله پیام‌هایی با این مضمون که دوستان‌تان دل‌شان برای شما تنگ خواهد شد و… .

واضح است که غیرفعال کردن حساب فیسبوک، از برخی جوانب، تفاوت‌هایی با حذف کردن آن دارد. گرچه تایم‌لاین شما ناپدید خواهد شد و دیگر نخواهید توانست به حساب کاربری‌تان دسترسی پیدا کنید؛ اما نباید فراموش کنید که شما خواهید توانست هر زمان که بخواهید، اکانت خود را بازیابی کنید.

قبل از حذف اکانت خود، حتما یک نسخه از تمامی اطلاعاتی که فیسبوک از شما جمع‌آوری می‌کند (شامل پست‌ها، تصاویر، ویدیوها، چت‌ها و…) را دانلود کنید. مطمئن باشید از دیدن نتایج شگفت‌زده خواهید شد و دیگر هیچ‌وقت فکر فعال کردن مجدد حساب فیسبوک به‌سرتان خطور نخواهد کرد! برای این‌کار کافی است به منوی تنظیمات و سپس بخش General رجوع کنید.

 

حذف کردن
گزینه‌ی دومی که فیسبوک در اختیار شما قرار می‌دهد، حذف کامل حساب کاربری است. بنا به اعلام فیس‌بوک، با انجام این کار تمامی اطلاعات شما به‌طور کامل حذف خواهند شد و امکان بازیابی آن‌ها وجود نخواهد داشت. برای حذف کامل حساب کاربری در فیسبوک باید این درخواست را ثبت کنید.

با این‌همه نباید این پاراگراف مهم از قوانین یادشده در وب‌سایت فیسبوک را نادیده گرفت:

اگر شما اطلاعاتِ حساب‌تان را پاک یا حتی حساب کاربری خود را به‌صورت کامل حذف کنید، این اطلاعات ممکن است بسته به نحوه‌ی فعالیت شما، در جاهای مختلف همچنان نمایش داده شوند. 
به‌بیانی ساده‌تر، اگر در زیر تصویر به‌اشتراک‌گذاشته‌شده توسط دوست‌تان، کامنت گذاشته‌اید؛ باید بدانید که حتی اگر حساب کاربری‌تان را به‌طور کامل حذف کنید، کامنت شما باقی خواهد ماند.

فرآیند حذف داده‌های مربوط به حساب کاربری فیس بوک ۹۰ روز به طول می‌انجامد. با حذف کامل حساب کاربری، تمامی اطلاعاتی که با غیر فعال کردن اکانت فیسبوک حذف می‌شوند، از این شبکه‌ی اجتماعی پاک خواهد شد؛ با این تفاوت که این‌بار بازیابی داده‌ها امکان‌پذیر نیست. 

 

توییتر
‌فرآیند حذف حساب کاربری در شبکه‌ی اجتماعی توییتر نسبت به فیسبوک آسان‌تر و به‌مراتب سریع‌تر است. بدین منظور کاربران می‌توانند با مراجعه به بخش تنظیمات حساب کاربری خود در توییتر، نسبت به حذف اکانت اقدام کنند.

برای حذف‌کردن حساب Twitter خود از طریق کامپیوتر، لازم است وارد صفحه‌ی اصلی شوید و روی آواتار خود در بالا سمت راست کلیک کنید تا یک منوی کشویی باز شود. در این منو روی Settings and privacy کلیک کنید؛ در صفحه‌ی جدیدی که باز می‌شود، به‌پایین اسکرول کنید تا به گزینه‌ی Deactivate your account برسید. با کلیک روی این گزینه، صفحه‌ای مثل تصویری که در بالا می‌بینید برای‌تان باز می‌شود. کافی است روی گزینه‌ی Deactivate کلیک و سپس رمز عبور خود را وارد کنید.

بر اساس اعلام توییتر، پس از اقدام به حذف اکانت، داده‌های شما فقط تا ۳۰ روز نگه‌داری خواهند شد. طی این بازه‌ی زمانی کاربران قادر خواهند بود حساب کاربری خود را بازیابی کنند؛ اقدامی که توسط بسیاری از افراد مشهور به دفعات انجام شده است. پس از طی شدن دوره‌ی زمانی ۳۰ روزه، اطلاعات حساب کاربری شما به‌طور کامل و غیر قابل بازگشت از توییتر حذف خواهند شد. با این‌همه، تجربه نشان داده است که حتی ماه‌ها پس از حذف کامل، حساب کاربری توییترتان با جست‌و‌جو در گوگل به‌راحتی بالا می‌آید؛ البته که با کلیک روی آن، به صفحه‌ای منتقل خواهید شد که در آن، پیام حذف شدن اکانت یادشده دیده می‌شود.

 


اینستاگرام

اینستاگرام نیز همانند فیسبوک امکان غیر فعال کردن یا حذف کامل حساب کاربری را در اختیار افراد قرار می‌دهد. به‌منظور غیرفعال کردن حساب کاربری خود به‌صورت موقت، کافی است از طریق نسخه‌ی تحت وب، وارد صفحه‌ی خود درInstagram شوید و روی گزینه‌ی Edit Profile کلیک کنید. در صفحه‌ی جدید، به پایین اسکرول کنید تا به گزینه‌یTemporarily disable my account برسید. با کلیک روی آن، وارد صفحه‌ای جدید می‌شوید (تصویر بالا) که ضمن ارائه‌ی برخی توضیحات، از شما می‌خواهد دلیل غیرفعال کردن اکانت خود را ذکر کنید. در قسمت ?Why are you disabling your account (به‌معنی چرا می‌خواهید اکانت خود را غیرفعال کنید؟) گزینه‌ای را به‌دلخواه (مثلا Just need a break یا Privacy concerns) انتخاب و در باکس پایینی، رمز عبور خود را وارد کنید. در انتها کافی است روی گزینه‌ی آبی‌رنگ پایین صفحه، کلیک کنید.

از طرفی اگر می‌خواهید صفحه‌ی خود را به‌صورت کامل حذف کنید، لازم است وارد این لینک شوید، در بخش ?Why are you deleting your account گزینه‌ای را به‌دل‌خواه انتخاب کنید و نهایتا رمز عبور خود را وارد کنید. با کلیک روی گزینه‌ی قرمرزنگ پایین صفحه، اکانت اینستاگرام‌تان به‌طور کلی حذف خواهد شد.

اگر حساب کاربری خود را حذف کنید، پروفایل‌تان به‌همراه فالوورها، لایک‌ها و هرآنچه به‌اشتراک گذاشته‌اید (شامل عکس، ویدیو و کامنت) پاک خواهند شد. در ضمن، نام کاربری و ایمیلی که با اکانت‌تان همگام‌سازی شده است، دیگر برای ثبت‌نام قابل‌استفاده نخواهد بود.  

اینستاگرام در بخش قوانین سرویس‌دهی خود به این مورد اشاره کرده است که امکان دارد برخی از پست‌های به‌اشتراک گذاشته‌شده توسط برخی کاربران، حتی پس از حذف حساب کاربری همچنان باقی بمانند.

 

اسنپ‌چت
سیاست‌های حذف حساب کاربری در اسنپ‌چت به توییتر شباهت دارد. با حذف اکانت خود در این شبکه اجتماعی، اطلاعات مربوط به شما تا ۳۰ روز باقی خواهد ماند و در این مدت می‌توانید حساب کاربری خود را بازیابی کنید. همچنین باید اشاره کنیم که مراحل انجام این کار در اسنپ‌چت بسیار آسان است.

پس از ثبت درخواست حذف اکانت در Snapchat، این سرویس شما را به صفحه‌ی وب مربوط به حذف حساب کاربری انتقال خواهد داد؛ در این صفحه می‌توانید با تایپ نام کاربری و رمز عبور خود، فرآیند حذف اکانت را تکمیل کنید.

برخی از کاربران اسنپ‌چت، محتوای دریافتی از جانب دیگران را با استفاده از اسکرین‌شات در دستگاه خود ثبت می‌کنند و باید اشاره کنیم که با حذف حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی نامبرده، این نوع داده‌ها پاک نخواهد شد. البته حذف اکانت باعث خواهد شد سایر کاربران نتوانند با شما ارتباط برقرار کنند یا برایتان فایل ارسال کنند که در این حالت، پروفایل شما نیز حذف خواهد شد.

 

گوگل پلاس
اگرچه +Google هم‌اکنون محبوب‌ترین شبکه‌ی اجتماعی جهان محسوب نمی‌شود؛ اما افراد زیادی در این سرویس ثبت نام کرده‌اند. برای حذف حساب کاربری در این شبکه‌ی اجتماعی می‌توانید به بخش تنظیمات اکانت خود مراجعه کنید.

البته به دلیل یکپارچه بودن گوگل پلاس با بسیاری دیگر از سرویس‌های گوگل، همه‌ی داده‌های شما پس از حذف حساب کاربری در این سرویس پاک نخواهد شد؛ در واقع به‌منظور حذف کامل اکانت خود باید به‌صورت جداگانه به هر یک از این سرویس‌ها مراجعه و حساب کاربری مخصوص هر کدام را حذف کنید. به‌عنوان مثال با حذف اکانت گوگل پلاس، تصاویر به اشتراک گذاشته‌شده توسط شما حذف نخواهد شد و برای انجام این‌کار باید به گوگل فوتوزرجوع کنید.

علاوه بر این، اطلاعات دیگری مثل دیدگا‌ه‌های محلی، پس از حذف حساب کاربری گوگل پلاس همچنان باقی خواهند ماند. در نتیجه باید گفت در اینجا حذف کامل حساب کاربری گوگل پلاس در عمل امکان‌پذیر نیست. در هرحال با انجام این کار پروفایل عمومی و پست‌های شما مخفی خواهند شد.

حذف کامل حساب کاربری در وب سایت‌های گوگل بسیار پیچیده‌تر از سایر سایت‌های اجتماعی است؛ به‌عنوان مثال حذف حساب کاربری گوگل فوتوز فقط با حذف کامل حساب کاربری گوگل امکان‌پذیر است و مسلما حساب کاربری گوگل، شامل سرویس‌های دیگری چون جیمیل نیز می‌شود. بر اساس اعلام وب‌سایت‌هایی مثل JustDeleteMe، درجه‌ی سختی فرآیند حذف حساب کاربری گوگل پلاس، نسبت به سرویس‌های اجتماعی دیگر بیشتر است.

 

وب‌سایت‌هایی برای حذف حساب‌ کاربری
در حال حاضر وب‌سایت‌هایی وجود دارند که امکان پاک‌سازی و حتی حذف کامل حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند؛ Deseat.me یکی از این‌نوع وب‌سایت‌ها است. این سرویس با استفاده از حساب کاربری گوگل یا اوت‌لوک، لیستی از حساب‌های کاربری اجتماعی و آنلاین شما را ارائه خواهد داد.

یکی از جنبه‌های بسیار مثبت این سایت، گستردگی بالای سرویس‌های تحت‌پوشش است. وب‌سایت یاد شده، اکانت‌های متصل به ایمیل‌تان را که شاید حتی آن‌ها را فراموش کرده باشید، خواهد یافت. این وب‌سایت به شما اجازه می‌دهد اکانت‌های یادشده را حذف یا اشتراک‌های خود را لغو کنید.

Deseat.me از نظر حریم شخصی به اطلاعات لاگین حساب‌های کاربری شما دسترسی نخواهد داشت. علاوه بر این، سرویس یادشده روی دستگاه شما اجرا خواهد شد، نه روی سرورهای خودِ سایت.

در توضیحات این سایت آمده است:

حریم شخصی و امنیت اطلاعات برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد. در حقیقت این مورد از ابتدا یکی از تمرکزهای اصلی ما بوده است؛ به همین دلیل ما سرویس خود را روی رایانه‌ی شما اجرا می‌کنیم؛ بنابراین آنچه شما به ما اعلام می‌کنید فقط وضعیت حساب‌های کاربری‌تان است. همچنین به دلیل این‌که ما از پروتکل OAuth 2.0 استفاده می‌کنیم، عملا به هیچ‌یک از اطلاعات مربوط به لاگین حساب کاربری شما در سرویس‌های مختلف دسترسی نخواهیم داشت.
در این وب‌سایت کاربر می‌تواند با استفاده از فیلترِ در نظر گرفته‌شده انتخاب کند که حساب کاربری وی در کدام یک از سرویس‌ها حذف شود.

 اشکال چنین سرویس بزرگی این است که اگر فقط قصد حذف یک مورد از حساب‌های کاربری خود را داشته باشید، باید سرویس مورد نظرتان را از بین تعداد زیادی از سرویس‌های اجتماعی تحت پوشش این وب‌سایت پیدا کنید.

سایت‌های دیگری مثل JustDeleteMe و AccountKiller.com نیز وجود دارند که لینک‌هایی را برای حذف حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی مختلف در اختیار کاربران قرار می‌دهند. متأسفانه این وب‌سایت‌ها، نام سرویس‌هایی را که شما در آن‌ها حساب کاربری دارید، ارائه نمی‌دهند؛ بدین ترتیب در این دو سایت باید خودتان لینک‌های مربوط به هر سرویس را پیدا کنید.

در هر حال این‌گونه سایت‌ها ابزار مناسبی برای کسب اطلاعات در مورد روش حذف حساب کاربری در پلتفرم‌های اجتماعی محسوب می‌شوند. می‌توانید در این سایت‌ها روش حذف اکانت سرویس‌های نه چندان مشهور را نیز پیدا کنید.

اپلیکیشن‌هایی برای حذف حساب‌ کاربری
توسعه‌دهندگان اپلیکیشن، هنوز به‌طور کامل به روند حذف حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی ملحق نشده‌اند. تعدادی اپلیکیشن در این زمینه وجود دارند که عملیات حذف اکانت را خود انجام نمی‌دهند، بلکه فقط کاربر را به صفحات مرتبط برای انجام این کار در پلتفرم‌های اجتماعی منتقل می‌کنند؛ در برخی از موارد نیز کاربر به اپلیکیشن رسمی شبکه‌ی اجتماعی مورد نظر هدایت خواهد شد.

در هر حال، اپلیکیشن‌های دیگری نیز وجود دارند که هرکدام راه‌کاری در این زمینه ارائه می‌دهند. بیشتر این نوع اپلیکیشن‌ها به‌منظور حذف پست‌ها از شبکه‌های اجتماعی توسعه داده شده‌اند و در واقع عملیات حذف کامل اکانت را انجام نمی‌دهند.

Instant Cleaner نام اپلیکیشنی است که به‌طور خاص برای شبکه‌ی اجتماعی اینستاگرام توسعه داده شده است. این اپلیکیشن علاوه بر حذف حساب کاربری می‌تواند پست‌های مورد نظر شما را نیز پاک کند‌.

در سال ۲۰۱۵ اپلیکیشنی به‌نام Clear توانست تا حدودی توجه کاربران را به خود جلب کند. این اپلیکیشن، شبکه‌های اجتماعی را بررسی می‌کرد تا محتوای نامناسب را از آن حذف کند. Clear توسط توسعه‌دهنده‌ای ساخته شد که چند سال پیش شغل خود را به دلیل ارسال چند توییت از دست داده‌ بود. وب‌سایت این اپلیکیشن همچنان فعال است؛ ولی این سایت فعلا در حالت آزمایشی قرار دارد. در هرحال تغییر جدیدی در این وب‌سایت دیده نمی‌شود و لینک اپلیکیشن iOS این سرویس نیز کار نمی‌کند و به همین دلیل احتمالا فعالیت سرویس یادشده متوقف شده است.

البته امیدهایی در این زمینه وجود دارد. هم‌اکنون تعدادی اپلیکیشن با کارکرد مشابه برای حذف پست‌های ارسال‌شده در توییتر در دسترس هستند. عملکرد کلی Xpire به اپلیکیشن Clear شباهت دارد، اما تمرکز اصلی این اپلیکیشن بر شبکه‌ی اجتماعی توییتر است. به دلیل محدودیت‌های API توییتر، این اپلیکیشن فقط ۳۲۰۰ توییت اخیر کاربر را مورد بررسی قرار می‌دهد. Xpire می‌تواند پست‌های اضافه‌ی توییتر شما را پاک کند. از دیگر قابلیت‌های جالب آن می‌توان به ارائه‌ی درجه‌ی ریسکی بودن محتوای ارسال‌شده در پروفایل توییتر اشاره کرد.

 


آيا حذف برخی از پروفایل‌ها غیرممکن است؟
بر اساس اعلام JustDeleteMe، امکان حذف برخی از پروفایل‌ها وجود ندارد؛ اما خبر خوب این‌ است که اکثر شبکه‌های اجتماعی بزرگ، امکان حذف حساب کاربری را در اختیار افراد قرار می‌دهند.

درهرحال بد نیست به تعدادی از سرویس‌هایی که امکان حذف اکانت را ارائه نمی‌دهند اشاره کنیم. از میان این سرویس‌ها می‌توان به نت‌فلیکس، Roblox، ویکی‌پدیا، وردپرس، شبکه‌ی پلی‌استیشن و پینترست اشاره کرد. البته بسیاری از این سرویس‌ها امکان غیر فعال کردن حساب کاربری را ارائه می‌دهند؛ ولی همانطور که گفته شد، حذف اکانت در آن‌ها امکان‌پذیر نیست.

به‌عنوان مثال، نتفلکیس پس از غیر فعال کردن حساب کاربری، اطلاعات افراد را نگه‌ می‌دارد؛ بدین ترتیب کاربران می‌توانند بعدا در صورت تمایل به تمدید اشتراک، به داده‌های قبلی خود دسترسی داشته باشند. البته سرویس‌هایی مثل شبکه‌ی پلی‌استیشن و استیم، حتی امکان غیر فعال کردن حساب کاربری را نیز ارائه نمی‌دهند. JustDeleteMe پیشنهاد می‌کند که در این شرایط، اطلاعات مربوط به حساب کاربری خود را در این سرویس‌ها تغییر دهید تا هویت واقعی‌تان مشخص نباشد.


free b2evolution skin


فرم در حال بارگذاری ...