24
مهر

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی: سازماندهی متناسب در فضای مجازی از جدی ترین نیازهای ماست

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی گفت: در بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی سازماندهی داریم ولی در فضای مجازی سازماندهی وجود ندارد بنابراین یکی از جدی ترین نیاز‌های ما در فضای مجازی ایجاد و طراحی سازماندهی متناسب در فضای مجازی است.

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی

 امیر خوراکیان در دومین همایش فعالان فضای مجازی حوزه‌های علمیه خواهران که در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد گفت: برای این همایش، یک تحقیق در مورد مطالب مرتبط با زنان انجام دادیم و روش این تحقیق به این صورت است که در ابتدا، کلید‌واژه‌هایی با موضوعات مربوط به زنان استخراج شد و سپس تمام پست‌هایی که از تاریخ ۱۶ بهمن ماه تا ۲۴ اسفند ۹۵ در بیش از ۳۰۰هزار کانال‌های تلگرام قرار گرفته و از کلید‌واژه‌ها استفاده کرده‌ بودند را دریافت کردیم و در هر روز ۳۰ پست برتر از نظر میزان بازدید انتخاب شدند و بررسی‌ها روی آن‌ها انجام شد.

او افزود: در تحلیل کلی مطالب پیرامون زنان، جنبه تبلیغاتی کانال‌ها قابل توجه است به صورتی که غیر از چند موضوع، بیشتر کانال‌ها به صورت تخصصی به موضوعی در رابطه با زنان نپرداخته بودند.

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: در تلگرام، مطالب مربتط با زنان بیشتر جنبه حاشیه‌ای دارند و برای جذب مخاطب و در‌آمدزایی از کانال مانند تبلیغات مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ به همین دلیل جنبه جذابیت مطلب بر صحت محتوا و مفید بودن آن اولویت پیدا کرده است. در مجموع جز موضوعاتی در حوزه مشاوره ازدواج، حجاب و عفاف، مادر و کودک و حوزه سلامت، باقی موضوعات از اشکال برخوردار هستند.

او افزود: ‌در ارائه تحلیل نهایی از گزارش باید اذعان نمود که دنیای زنانه در فضای تلگرام، بیشتر بازنمای فضای مصرفی است. موضوعات مرتبط با زنان به صورت مستقیم در حوزه تبلیغات تجاری به کار می‌رود و یا به صورت غیر مستقیم دستاویزی برای جذب مخاطب است بنا بر این عدم وجود کانال‌های پرمخاطب تخصصی با مطالب جذاب که به صورت تخصصی به نیاز‌های زنان بپردازد بسیار احساس می‌شود.

خوراکیان اظهار کرد: البته بسیاری از موسسات فرهنگی در حوزه زنان، اقدام به ایجاد کانال‌هایی برای ارتباط با مخاطبان خود نموده‌اند اما به دلیل عدم دانش و مهارت کافی، حجم کمی از مخاطبان را جذب کرده‌اند و عملا نقش موثری در فضای مجازی ندارند.

او افزود: براساس بررسی‌های انجام شده، حجم زیادی از تولید محتوا در این حوزه مربوط به مطالب طنز پیرامون جنس زن است؛ بازنمای دنیای زنانه به عنوان دنیایی سطحی و بزرگ‌نمایی بعضی ویژگی‌های خاص مانند حسادت برای زنان در مقابلِ حجمِ کمِ تولید محتوا در زمینه مقام و منزلت زن، نشان از یک آسیب فرهنگی است؛ همچنین نتایج بررسی نشان می‌دهد که مباحث فمنیسم در مطالب پربازدید تلگرام کمتر از ۷ درصد است و عملا جریان جدی تلقی نمی‌شود.

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی عنوان کرد: استقبال مخاطبان از موضوعاتی مانند سلامت زنان بسیار بالاست اما حجم تولید محتوا در این حوزه مطلوب نیست بنا بر این بهترین پیشنهاد در این حوزه، تقویت کانال‌های‌ تخصصی با موضوعات زنان است.

او در ادامه به وظایف مهم فعالان فضای مجازی اشاره کرد و گفت: آموزش عمومی و فرهنگ سازی سواد فضای مجازی، تولید محتوای اسلامی، پاسخ‌گویی به شبهات، مهارت تبدیل آموزه‌های دینی به محصولات قابل استفاده از فضای مجازی و طراحی مدل سازماندهی نیرو‌ها برای فعالیت مفید و تاثیرگزاری از مهم‌ترین وظایف فعالان فضای مجازی است.

خوراکیان افزود: بحث پاسخگویی به شبهات از مباحث بسیار مهم است که باید با آن توجه داشته باشیم؛ شبهات دیگر مانند گذشته توضیحات زیادی ندارند بلکه امروزه بسیاری از شبهات به صورت کوتاه و زیرکانه نوشته و تولید می‌شوند و این موضوع مهمی است.

خوراکیان  گفت: امروزه باید با درک دقیق زمانه به مقابله با تهدیدات روز انقلاب برویم.

وی افزود: این چالش ها و تهدیدات در هر دوره ای با رنگ و شکل جدیدی سربر می آورد؛ تا کنون دشمن ما را در جنگ نظامی و جنگ های نظیر آن سنجیده است و امروز از مسیر جنگ سرد پا به این آوردگاه نهاده است.

خوراکیان بیان کرد:امروزه درشرایطی هستیم که 23 میلیون نفر در کشور مشغول فعالیت در بازی‌های رایانه‌ای هستند: متاسفانه تنها  5 درصد این بازی‌ها بومی است.

وی گفت: همچنین  بازی‌های رایانه‌ای در ایران  به‌سوی بازی‌های موبایلی در حرکت است و بالغ‌بر 67 درصد بازی‌ها موجود در کشور بازی‌های موبایلی است.

او افزود: بررسی ها نشان می‌دهد که مباحث فمنیسم در مطالب پربازدید تلگرام کمتر از هفت درصد است و عملا جریان جدی تلقی نمی‌شود. تلگرام در حال حاضر نزدیک به  ۴۰ میلیون کاربر دارد که ساعت ۲۲ تا یک شب بیشترین ساعت ترافیکی آن است. بیش از ۶۰  درصد پهنای باند کشور توسط تلگرام اشغال‌شده است.

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی بیان کرد: ۵۸۰ هزار کانال در تلگرام در حال حاضر در کشور وجود دارد که در این‌ بین ۱۶ کانال تلگرامی بالای یک میلیون نفر عضو دارد.

او ادامه داد: بیشترین تعداد  عضو یک کانال تلگرامی ۳ میلیون ۴۰۰ هزار نفر است و بیشترین بازید از یک پیام  نیز در حال حاضر ۲۰ میلیون نفر است.

معاون محتوایی مرکز ملی فضای مجازی در پایان تصریح کرد: ما در بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی سازماندهی داریم ولی در فضای مجازی سازماندهی وجود ندارد در نتیجه کارها و فعالیت‌هایی که انجام می‌شود تاثیرگذاری مناسب را ندارند؛ بنابراین یکی از جدی ترین نیاز‌های ما در فضای مجازی ایجاد و طراحی سازماندهی متناسب در فضای مجازی است.


free b2evolution skin
نظر از: رحیمی [عضو] 

سلام
یکی از جذاب ترین و کاربردی ترین بخشهای همایش سخنرانی ایشان بود.
متشکرم

1396/07/25 @ 11:21


فرم در حال بارگذاری ...